Andvänder du Apple Mail – får du alla mail?

Andvänder du Apple Mail – får du alla mail?

 

Använder du Apples egna mail klient och iCloud?
Då kan det vara så att det finns ett spamfilter som är lite mer extremt än vad andra är – det verkar lite så i alla fall. Enligt uppgifter skall en person skicka ett manus i pdf-format till en kollega, men mailet verkade inte ha skickats, än mindre kommit fram till mottagaren. Efter att man efterfoskat det hela fick man reda på att en rad i pdf-dokumentet fick Appel att säga ifrån och inte hantera mailet. Raden var “barely legal teens”.

När man korrigerat raden i manuset, och ändrat formuleringen, gick det bra att skicka mailet till kollegan. Det har genomförts ytligare testar på området genom att man skickat och tagit emot mail från en rad olika iCloud konton och e-postadresser. Upptäckten visar på samma sak, det vill säga att mail som innehåller denna rad försvinner.

Och när de säger att mailet försvinner, menar de inte att det hamnar i skräpposten, utan det raderas helt och hållet. Inte bara hos mottagaren utan till och med i sändarens utkorg – man kan helt enkelt inte ens se att man skickat mailet. Mailet som innhåller raden kan helt enkelt inte ses någonstans – det försvinner helt både för mottagare och sändare – mailet har därmed aldrig existerat och kan inte spåras ifall det skulle uppdagas att mottagaren inte mottagit mailet. Den som skickar det kan helt enkelt inte bevisa på något sätt att mailet har skickats.

Det verkar som att det trots detta finns någon “bugg” för en del mail har tydligen kommit fram till mottagaren, men har i efterhand raderats – och det känns ju faktiskt som ett större intrång än att det inte alls kommer fram. Detta bevisar att Apple har robotar som läser och scannar våra inkorgar, inte bara när mail passerar iCloud – utan hela tiden.

Detta känns mycket konsigt, och väldigt oseriöst av ett sånt här företag, att hålla på med denna typ av verksamhet – jag tycker det är ett intrång på min personliga integritet. Som tur var använder jag persnligen inte Apple Mail och iCloud – vilket kanske är tur för mig.

Men om man läser användarvillkoren, som man ju godkänner genom att använda produkterna – så har Apple rätt att hålla på så här. Är inte detta märkligt?