Dropbox trix du inte kände till!

Dropbox trix du inte kände till!

Det har visat sig efter lite foskning och lite tester – med lite svett och tårar – att Dropbox är mer än bara lagring och delning av filer. Nedan kan du läsa lite om vad man faktiskt kan använda Dropbox till mer än att bara lagra och dela filer mellan varandra och alla sida datorer och mobila enheter. Jag hoppas att du här hittar något som kan vara intressat och användbart för dig!

Favoriter tillängliga offline.

Favoriter (favoirte) på din mobila enhet om du använder Dropbox mobilapp kan du använda även om du är offline utan internetuppkoppling.

Använd Dropbox som din standardmapp för dokument

För att spara tid och minne, kan du spara filer direkt i på dropbox från dina program. Detta kräver ett enkelt kommand i Terminalen eller en liten inställning i Windows.
För Mac OS:
Öppna Terminalen, skriv cd Dropbox tryck enter, sedan skriv ln -s ~/Dokuments /Dokuments. Tryck enter igen – klart.
För Windows:

Höger-klicka på Mina dokument, välj Egenskaper och välj Flytta. Välj sedan Dropbox mappen. Klart.

E-posta filer som bilagor till Dropbox

Om du någon gång inte har tillgång till din Dropbox kan det vara behändigt att veta att det finns alternativa sätt att ladda upp filer.

Om du registrerar dig hos sendtodropbox.com, kan du enkelt skicka dina filer till en e-postadress som bilaga. Filerna dyker då upp automatiskt i din Dropbox.

Få mer lagringsutrymme – gratis

Om du använder Dropbox gratis, får du vid registrering 2Gb utrymme. Men du kan få mer utrymme utan att betala någonting alls.

Dropbox ger 500Mb för varje kompis du rekryterar och som registrerar sig, 250Mg för att genomför en sk Getting started lista, 125Mb för att koppla ihop Dropbox med sociala medier. Men det finns flera alternativ för att få mera utrymme.

Dropbox Pro användarare kan få upp till 32Gb extra utrymme – tack vare rektyteringar.

Använd samma inställningar till Firefox på flera datorer

Det är svårt att få till det med specifika inställningar och tillägg till Firefox när man använder flera datorer. Men nu kan man genom at använda Firefox Portable (en “portabel” verions av Firefox) och spara den på Dropbox. Firefox portable kan användas överallt, dina inställningar och tillägg kommer att vara synkroniserade.

Ladda upp filer till Dropbox via adress (URL)

URL Droplet skapar länkar till dina Dropboxmappar så du kan ladda upp filer. Allt du behöver göra är att ta en länk (tex. till ett PDF-dokment) kopiera in länken i URL Droplet – vips så laddas den upp i din Dropbox.

Fjärrstyrr nedladdning av Torrenter

Detta tips kan innebära en olaglig handling – vilket jag tar avstånd ifrån – men det kan användas lagigt också

Om du är iväg från din vanliga dator, och hittar en Torrent fil du vill ladda ner och ha den tillgänglig när du kommer hem – Då är Droppbox ett perfekt verktyg för dig.

Du behöver bara ställa in din lokala Torrent kligent (uTorrent eller BitTorrent tex) att automatiskt hämta Torrent filer från en mapp på din Dropbox.

Avancerad använding av Dropbox (två konton)

Detta kan bli knapigt, och avsett för avancerade användare som använder Mac OS.

Många använder dropbox både för jobb och privat bruk, ofta med olika konton för varje ändamål – eftersom Dropbox inte tillåter flera användare samtidigt/konto. Det kan vara besvärligt när du är inloggad på ett konto med vill ha filer från det andra.

En lösning är att använda en alternativ hem mapp via “command line” och skapa en annan Dropbox ikon och mapp, sparad i en separat del i din dator. Du kan skilja de två åt genom att byta färg på ikonerna.

Dropbox Wiki får du reda på hur du kan gå tillväga för att använda 2 Dropbox konton samtidigt.

Gör Dropbox till backup utrymme för din hemsida

Du kan väldigt enkelt göra backup på din webbplats med hjälp av Dropbox, det kan vara värdefullt om du spenderar mycket tid och kraft på att bygga din webbplats eller är orolig att din server skulle råka ut för problem.

Med tjänster som Backup Box eller WordPress plugin så sköter det sig av sig självt – nästa i alla fall.

Agera webbhotell

Om du vill ha en hemsida, men inte vill inte betala för en domän? Vill du lägga upp ett portfolio, men kan kan inte HTML? Dropbox kan vara till användning även här.

Genom tjänsterna DropPages eller Pancake.io kan du skapa små enkla hemsidor – utan större problem.

Med Pancale.io, behöver du bara spara vanliga textfiler i din Dropbox, och du kan redigera dem när du vill. DropPages är lite mera komplex, och arbetar med themes och URL;er. Båda tjänsterna tillåger dig att HTML.