En månad till med WordPress

En månad till med WordPress

Vaknade för några dagar sedan och insåg… shit det är snart mars…. Var tar tiden vägen. Tiden går alldeles för fort helt enkelt.

Men utan att gnälla, året har redan givit oss många och goda nyheter och produkter till WordPress. Här kommer lite av det absolut nyttigaste.

WordPress Core uppdatering

I Februari kom det en uppdatering av WordPress med hela 21 bugg fixar i systemet. Vi hade väl kunna tänka oss lite mer intressanta uppdateringar än så, men enligt WordPress.org, så ger version 4.1 oss inte speciellt mycket mer i sin uppdatering – man har alltså inte speciellt mycket mer att uppdatera för stunden. Uppdateringen var dock behövlig och rättar till en par saker – Tumme upp för det!

WordPress iOS editor

Alla där ute som uppdaterar sin WordPress blogg/hemsida på språng borde nu vara lyckliga. Nu finns det en editor i WordPress appen som gör det lite roligare att skapa innehåll från telefonen eller läsplatan. Eftersom det nu finns en text/html editor i appen så blir den väldigt flexibel vad det gäller formatering, om du kan lite kodning, vilket gav en aning begränsningar i sättet man skriver och publicerar. Men vem har inte lite HTML kunskap?

Uppdateringen ger oss också möjligheten att lägga till flera olika bildstorlekar direkt i inlägget.

Jeff Chandler på WPTavern har gjort en testkörning, även om han hade lite problem (“struggled with adding block quotes, the visual editor is a nice departure from HTML mode.”). Så verkar han gilla appen och kommer att testa den igen.

BuddyPress slår rekord

BudyPress satte sitt rekord i nedladdninger på en enstaka dag – 10,107 of its 2.2.1 update to be exact.

Tillägget är ett av de mest populära med nästan 2, miljoner nedladdningar, och nytt rekord har slagits för nedladdningar på en enstaka dag. Det visar att förbättringar av en digital produkt är en bra idé att göra.

Andra bra nyheter om WordPress på webben

  • Skapa en egen login utan tillägg – Att skapa en unik loginsida för WordPress är något som många vill göra för att skapa en “brandad” känsla. Vissa vill göra det utan att använda sig av tillägg. Iain på Line25 visar hur du fixar detta.
  • 5 optimerings myter för snabbhet – Det finns en uppsjö av tips och trix för att lösa hastighetsproblem inom WordPress, men vad är sant och vad är falskt? Lucy på WP Rocket slår hål på 5 myter som kanske överraskar dig. Läsvärt!
  • En omfattande guide till WordPress menyerna – Vi drar det tillbaka till basic, Kemin Muldoon dyker in och förklarar vad WordPress menyer har att erbjuda. En mycket bra guide om funktionen i WordPress