Månaden med WordPress

Månaden med WordPress

Jaha, så var det då höst igen, löven byter färg dagarna blir kortare (eller mörkare). Den läskiga högtiden/festen Haloween har passerat, men ni har väl inte glömt bort att uppmärksamma de nära och kära som inte längre finns bland oss?

Hur som helst har det hänt saker även denna månad runt omkring på webben gällande WordPress. Jag hoppas att ni hittar något nyttigt och användbart här.

Denna månad med WordPress

BuddyPress 2.1.1 Uppdatering

Förra månaden, släppte BuddyPress sin “Pasty” uppdatering där man gjort en del “under huven”, likväl som lagt till en flytande lösning för att hantera @mentions i systemet.

Denna månad, har man släppt en mindre (men väntad) uppdatering som avhjälper en del buggar efter 2.1 uppdateringen. Och redan nu man börjat arbeta med uppdatering till version 2.2 som förväntas släppas någon gång under början av nästa år. Den kommande realeasen kommer att innehålla Composer kompabilitet i kärnan av pluginen, detta är något som många har utvecklare kommer att vara lyckliga över.

Flera nyheter inbitna BuddyPress använder. I början av oktober kom det en efterlängtad och välbehövd plugin till BuddyPress – en media plugin som gör slut på alla andra media pluginer till BuddyPress (det är nog intentionen iaf). Om du användt BuddyPress en längre tid, då vet du att behovet för en riktigt media pugin har varit stor. Det nya MediaPress har hoppat in och lånar ut en hjälpande hand.

MediaPress ger photo, ljud och video stöd likväl som drag och släpp uppladings interface, inbyggt direkt i pluginen, gemensamt med en lång rad andra imponerande funktioner som är värda att titta på. Denna plugin är helt ny och förnärvarande i beta fas. Eftersom det är i beta fas, så finns det en del buggar och fel som kommer att rättas till över tid.

Som tur är har utvecklaren Brajesh Singh utlovat framtida förbättringar, och att man tar emot synpukter och idéer för tweek och uppdateringar. Hur som helst vet man inte om detta kommer att bli den enda media pluginen du behöver, men det är intentionen med initiativet till dess utveckling.

Om du vill lära dig mer om MediaPress, eller ladda ner beta versionen kan du göra det via länken nedan:

Kontakta oss redan idag

Monarch, en helt ny social plugin

För några månaders sedan berättade utvecklare på Elegant Themes att man jobbar med en helt ny plugin för att hantera implementering av Sociala Medier. Denna kallas för Monarch. Nu har man i slutet av oktober månad, släppt Monarch på marknaden. Monarch fick ett stort och gott mottagande.

Utifrån min egen åsikt har Monarch en av de snyggaste och mest användarvänliga social media delnings plugin som jag har använt – det var kärlek vid första klick!

Ta dig en titt på Monarch via länken nedna;

Kontakta oss redan idag

Andra bra saker på webben:

  • A/B Testing: The Scientific Method To Optimize Your Website – Jordi på Torque förklarar vad A/B tester är och vad det ger värdefull insikt i metoden, likväl som förslag på A/B test verktyg som du kan använda i WordPress.
  • WooCommerce: Checkout, Shipping and Accounts Settings – Även om WooCommerce är en grym e-commerce plugin, kan det ändå vara lite svår att ställa in korrekt. Om du har problem med din installation av WooCommerce inställningarna, läs då Rachel´s artikel på Tuts +, då får du garanterat hjälp med en hel del som kan lösa dina problem.
  • Is Your Marketing Copy Working To Sell Your Products? – Det är stor skillnad på att bara skriva och att skriva copy för marknadsföring som verkligen är effektiv. Brenda berör detta på 4 punkter, att tänka på när det kommer till copy för marknadföring. Hon ger även förslag på hur man kan testa ord som fungerar.
  • How A Four Second Longer Loading Time Can Cause You To Lose 50% Traffic | Detta är något som är svårt för vem som helst att förklara som inte driver en webbplats, men om du äger en webbplats så förstår du nog paniken när du kontrollerar trafiken och ser att den sjunkit drastiskt. Sätt dig då in i känslan av att ha förlorat hälften av all trafik. Vladimir på ManageWP skrev ett detaljerat inlägg om hur endast ett par sekunders slöhet i sidladdningen kan orsaka att trafiken till sidan minskar.
  • What You Need To Know About Being A Web Developer | Charlie Patel är sedan en lång tid webbutvecklare och ger här svar på ett par utvalda frågor han ofta får, under en intervjuv om vad som krävs för att bli en webbutvecklare. Hans inlägg är kanske lite kort, men ger råd till aspirerande webbutvecklare.
  • Media Temple Managed WordPress Hosting Review | WordPress hosting har varit en varit en populär diskussion ett par år – vilket är förståligt med tanke på alla möjligheter som erbjuds. Sourav på WPKube tar sig en närmare titt på Media Temple´s “Managed WordPress hosting” tjänst för att se vad de erbjuder sina användare.
  • Pagely Review: Fine-Tuned Managed WordPress Hosting | Eftersom jag ändå är inne på ämnet “Managed WordPress hosting”, ger jag er Michael´s artikel från Tuts+. Som ger en närmare inblick i funtinerna som erbjuds hos Pagely, för de som söker efter “Managed WordPress hosting”.
  • Creating Beautiful and Effective Landing Pages with WordPress |Att an landnings sida är viktig för din webbplats konvertering, det vet nog de flesta redan. Dessa kan fånga leads eller ge användaren specifika val direkt på sidan. Mellisa på WPMU berör en del viktiga element för en bra landnings sida och föreslår både gratis och premium val för integrering på landingssidor för din webbplats.

Jag hoppas att den “RoudUp” av månaden, tips och nyttig läsning kommer er till nytta.

Kontakta oss redan idag ang. WordPress

Nu är det nästan 1240 timmar kvar av året, ta vara på tiden och förbättra era webbplatser redan nu för att genererar bättre resultat inför kommande år!