Månaden med WordPress

Månaden med WordPress

Sommaren går allt mer mot höst. Tro det eller ej, men det märks på alla håll och kanter. September är passerad och vi kommer ännu en månad närmare nyår – tiden rusar på snabbare än någonsin. Men här kommer “Månaden med WordPress”

Vem är Benny?

September startade med en smäll. Med rykten om ny release av WordPress. Många kände att man väntat på det ganska länge, men nu skulle den verkligen komma. Ryktet visade sig även vara sant, WordPress 4.0 kom i början av september.

Den nya versionen, fick smeknamnet Benny, var en stor översyn av mjukvaran. Lite mera av en finjustering i vissas ögon. I version 4.o är det nu lättare att hitta tillägg/plugins än någonsin tidigare på grund av den nya layouten.

Jag ville se möjligheterna med att lägga till ramar på foton som tidigare fanns i de avancerade inställningarna i foto editorn, men det verkar som att detta tagits bort för gott, eller iaf för ett tag framåt – du kan ju alltid installera tillägg/plugin för det. (Är det bara jag, eller kan det vara flera, som saknar denna funktion?)

Som release var det ganska lite överraskningar, men ett steg åt rätt håll tycker jag. Det är lite lättare att navigera runt i WordPress 4.0, vilket kommer vara positivt för första gångs användarna, och lättheten med att hantera videos i WordPress gör säkerligen många glada!

iThemes Security Breach: Vem där?

Tråkiga nyheter för alla iTemes användare. 23/9 blev iThimes teamet underrättade om “någon misstänkt aktivitet” på deras servrar, och snabbt insåg de att blivit utsatta för ett sk. “significant attack” med deras medlemsdatabas i åtanke. Från vad de kunde samla in, kom attacken över en hel del information: användarnamn, lösenord, e-postadresse, IP adresser etc.

Som du var kom de inte över några kontokortsuppgifter, så iThemes användarna kan kännas sig lite trygga i och med det iaf.

Om du har ett konto hos iThemes, ska du inte tveka på att byta ditt lösenord, om du inte redan har gjort det. Teamet har meddelat alla användare att skapa nya unika lösenord till sina konton. De rekommenderar också att ifall man använder samma lösenord på flera ställen, byt även där.

Detta kommer säkert att skapa huvudbry hos en del användare, men det är lika bra att ta det säkra före det osäkra i detta fall.

Patsy – BuddyPress 2.1

En mycket gladare nyhet för alla BuddyPress användare så kom det även en uppdatering till detta tillägg. Version 2.1, eller Patsy även kallad. Det har fått sitt namn för att hedra en pizzeria i Östra Harlem, New York – och har nu ett mer användarvänligt sätt att använda @mentions. Före denna uppdatering, var du tvungen att veta det exakta användarnamnet för att kunna använda dig av funktionen @mention. Men, med Patsy uppdateringen är detta mycket lättare och snabbare för all världens användare. Hurra för detta!

The Daily Post – Bloggande och skrivande – back in action

Ny som bloggare? Då älskar du säkert The Daily Post – en utsträckning från WordPress.com som hjälper nya bloggare ta deras blogg och skrivande till en ny nivå. I början av september, öppnade The Daily post dörrarna till två Bloggnings kurser som täcker bloggning och skrivande för nya bloggare – helt gratis för dig!

Om du söker efter hjälp med ditt bloggande, här har du en site med mycket bra gratis resurser som verkligen hjälper dig vidare.

Lite gott och blandat från webben

WP Photographers Alla fotografer som vill starta en webbplats med WordPrss finner här massoar av nyttig information. Här finns information om allt från att starta en WordPress site till bildoptimering och att välja rätt webbhotell etc. Det är en ganska ny webbplats, men den hjälper och informerar. Riktigt bra webbplats

Stoppa spam från kommentarer i WordPres – 3 proffstips. Troligtvis får de flesta spam – även jag. Kevin Muldon ger dig en fingervisning i hur du kan minska spam botar att attackera din WordPress webbplats. Han listar även några riktigt bra spam blockerar tillägg som du kan använda i administrationen för att hålla spamare borta!

Den ultimata guiden för Sidor, Inlägg, Kategorier och Taggar. Al Davis ger den en genomgån av vad dessa har för skillnader, och hur man skall använda dem på rätt sätt.