GoGreen – Mattärningar

  • gogreen_biggest

2004 fick en grupp medarbetare på Lantmännen Cerealia ett papper framför sig med projektnamnet Grön Mat. Lantmännen ville tillgodose behovet hos den växande skara människor som var intresserade av grön och hälsosam mat. Uppdraget gick ut på att nå denna målgrupp. Namnet skulle signalera hälsa och hämta influenser från världen över. Och efter ett antal spännande namnförslag landade ett varumärkesnamn som näst intill var självskrivet – GoGreen.
ediTED´s uppdrag var att skapa en iPhone App där man via tärningar kunde slupa fram ett recept att tillaga för olika typer av måltider (frukost, lunch och middag etc.)
Man kan välja olika tärningar (som står för olika typer av ingredienser (Fisk, kött etc), sedan skakar man sin iPhone och tärningarna rullar – och stannar och visare ett recept.
Appen innehåller även tillagningsvideor, möjlighet att “bokmärka” – lägga ett recept som favorit. Tärningarna är i 3D för att skapa rätt känsla och utseende.
Appen hämtar in uppdateringar från receptdatabasen direkt vid start. Databasen finns även på deras webbplats, då det är samma databas.