Snabbinstallera wordpress plugins

Snabbinstallera wordpress plugins

Alla webbplatser som utvecklas är ju inte lika, tvärt om – de är oftast olika. Men när man skapar med webbplatser med WordPress så har man ofta plugins man föredrar och vill använda ofta.
Det kan vara allt från kontaktformulär till sociala media funktioner, cache plugin etc. Det är skönt att ha en lista med dessa plugins för att göra en snabbinstallation av dem alla – när det behövs.

Jag gräver lite djupare i tankarna, som legat inom mig ett tag – det bara måste gå att få till detta…

Det första man måste göra är att skapa ett konto på wordpress.org, där du kan samla ihop alla din mest anänvda pluginer genom att ange dem som favoriter. Detta ger dig tillgång till dem inne i administrationen i WordPress. Du behöver sedan bara fylla i ditt användarnamn för att få tillgång till din favoritlista med plugins.

Hursomhelst, det finns ett par nackdelar. Först, du kan inte installera några plugins som inte finns på wordpress.org. Sedan kan du inte snabbinstallera alla dina plugins ännu. Du måste installera dem en och en. Denna metod fungerar bäst om du bara har några stycken favorit pluginer – som du ofta installerar.

Skapa din installations profil på wordpress.org

Det bästa sättet att skapa en favorit lista att modifiera din egen installations profil. När det gäller WordPress är detta inte så vanligt ännu, medan Drupal har flera väl underhållna installations profiler och distribution som är skräddarsydda för att skapa viss funktionalitet för en specifik typ av webbplatser genom en enstaka nedladdning. – Börja med att registrera dig!

WP Install Profiles

Det finns några lösningar som gör det lätt för dig att skapa unika installations profiler. WP Install Profiles tillåter dig att definiera en grupp av tillägg från wordpress.org för snabbinstallation – till din site genom endast några få klick.

De som använder WP Install Profile kan dela sina installations profiler genom att ladda upp dem på tilläggets webbplats, där andra kan kopiera dem och själva använda på deras webbplatser. Men du begränsas av att pluginerna måste finnas på WordPress.org – för att det skall fugnera.

WP Roller

WP Roller är ett annat alternativ. Detta tillägg ger dig flexibilitet i din installationsprofil, det tillåter dig att:

 • Inkludera WordPress Core
 • Inkludera tillägg från WordPress.org och GitHub
 • Ladda upp egna tillägg och teman
 • Modifiera och spara WordPress Installer Bundles (paket)

När du har skapat ditt urval, skapar denna tjänst en lätt installerad nedladdning:

Ett återkommande (CRON) körs och ser till att du har de senaste versionerna av dina teman och tilläggen för din installations. Som du får i en zip fil.

WP Roller har en extra funktion, det är att du snabbt kan modifiera vanliga inställningar för din nya installation.

 • Webbplatsens titel
 • Webbplatsens beskrivning
 • Ta bort “hello dolly” plginen
 • Ta bort “Hello” inlägget
 • Ta bort “About” sidan
 • Ta bort “Sample comment”
 • Ställa in din tidszon

Detta besparar dig från att behöva ställa in och ta bort detta manuellt varje gång du installerar WordPress på en ny webbplats.

DesktopSaver

DesktopServer är en produkt som kommer från ServerPress och ger dig möjligheten att skapa en utvecklingsmiljö för din webbplats. Den kommersiella versionen innehåller “Blueprints” en fuktion för att automatisera konfigureringen av WordPres.

Med “blueprints” modifierar du för konfigurerade WordPress teman, pluginer och inställningar som du kanske måste göra vid varje installation annars – du får en installation enligt dina specifikationer helt enkelt.

När du installerar en ny webbplats med DesktopServer, kommer du få möjligheten at välja din “blueprint” i en dropdown lista, som sedan ger dig en kopia av innehållet så att du kan utveckla vidare på webbplatsen. Här ifrån kan du sedan distribuera webbplatsen till dess live miljö och fortsätta arbetet.