Varför föredrar vi WordPress?

Varför föredrar vi WordPress?

Wordpress är ett omfattande CMS som används för att hantera och redigera webbplatser på bästa möjliga sätt. Det är mycket förändingsbart, flexibelt och användarvänligt – för att inte tala om konstandseffektivt. WordPress har ett stort antal avancerad funktionalitet för sokmotoroptimering och online marknadsföring. Tusentals WordPress teman finns tillgänliga, för att göra din webbplats unik och användarvänlig. Dessa egenskaper har gjort WordPress till ett av de mest eftertraktade CMS systemen på makrnaden idag. Och i detta inlägg lyfter jag fram några argument för varför just WordPress är så eftertraktat CMS.

Konstandseffektivt

Wordpress är ett sk. Open Source (Öppen källkod) system, som enkelt kan installeras på en server utan höga tekniska kunsaper. Detta har gjort WordPress till ett imponerande verktyg, världen över. Det är ett pålitligt och riktigt CMS som används för att skräddarsy funktionalitet och design. Det är enkelt att anpassa och är ett flexibelt system som är mycket användbart för “online business”.

Användarvänligt

Wordpress är ett väldigt enkelt CMS som ger en bra plattform för användare att hantera sina webbplatser med god trovädighet och tillgänglighet. En webbplats kan hanteras varifrån som helst, bara du har en dator eller mobiltelefon med internet uppkoppling – utan att installera extra programvaror.

Sökmotorvänligt (SEO)

Till WordPress finns det en stor mängd tillägg/plugins för sökmotoroptimering, social media marknadsföring – vilket leder till att webbplatsens sökmotorposition blir bättre. Sökmotor robotarna söker enklare igenom webbplatsen och upptäcker de mest aktiva delarna – speciellt bloggning och social media aktivitet, så genom att använda dig av WordPress kan varje sida på din webbplast bli anpassad för hög rankning i alla stora sökmotorer.

Mycket anpassningsbart

Det finns många fördelar med WordPress när du väl installerat det på din webbplats. Varje sida kan anpassas enligt egna behov för din verksamhet men även enligt sökmotor vänlighet för bättre positionering. Avancerade tillägg/plugins integrerars med innehåll och sociala medier – och kan även anpassas för innovativa webb strategier för online marknadsföring.

Tid är pengar – spara båda delarna

Wordpress kan alltid användas bara du har tillgång till internet. Installera WordPress på en server, anpassa din webbplats så den passar för dig och din verksamhet. Använd något av de tusentals teman som finns tillgängliga online eller skapa ett eget, det finns många gratis alternativ. Detta spar dig både tid och pengar.

Hög säkerhet

Säkerhet är en stor sak som varje företag idag kräver, för att lyckas med sin verksamhet. En osäker plattform kan aldrig generera trafik och försäljning till ditt företag. WordPress är ett av de mest säkra CMS som används för olika typer av webbplatser. Det skyddar från spam kommentarer, och webbplatsen tillåter inte oregistrerade användare att komma åt den.

Gratis teman och tillägg

Wordpress har en uppskö av tillägg/plugins och teman som är tillgängliga helt gratis, och som enkelt kan installeras på bara ett klick. En webbplats kan få en unik design genom att anända ett WordPress eget wordpress tema. Dessa teman kan också modifieras utefter allas krav och önskemål – detta kan man om man är osäker få hjälp med – du behöver bara kontakta oss!

Hantera innehållet på en din webbplats

Wordpress tar hand om hela din webbpats, från minsta liten bokstav till din video. Du ser bara till att allt hamnar där du vill ha det och ser ut som du vill att det ska se ut. Eftersom WordPress integreras med en databas (oftast mysql), sparas alla dina sidor i databasen och uppdateras och underhålls via WordPress mycket enklas, smidiga och snabba administrations gränssnitt. WordPress administrationen lär du dig väldigt snabbt – du är igång med din webbplats väldigt fort!

Slutsats

Enligt min uppfattning är WordPress ett av de allra bästa CMS jag stött på, och det finns många konkurrenter – men WordPress är min vinnare. Detta tycker jag främst för att det är kostnadseffektivt, användarvänligt, sökmotorvänligt men också för att det är så enkelt att utköka funktionaliteten och ändra webbplatsens utseende. Enligt min åsikt – WordPress är BÄST!