Varför WordPress används så flitigt

Varför WordPress används så flitigt

WordPress är ett så kallat CMS (Content Management System) utvecklat i PHP. Tro det eller ej, WordPress är faktiskt den enklaste blogg plattformen för nybörjare och ganska lätt för utvecklare att lära sig utveckla tema baserade webbplatser.

Termen ‘CMS’ betyder att det finns kraft att producera, underhålla och sprida innehåll på internet. Termen blir mer och mer en vanlig fras för Gör-det-själv webbplatser och Sökmotoroptimerings (SEO) mjukvaror. Det börjar frågas mer och mer om vilka CMS man kan hantera, i de flesta fall är det ett med värdefulla verktyg och effektiva standardinställningar för SEO (sökmotoroptimering), hur som helst vissa plattformars administrations areaor kanske är mer pratiska och populära än andra.

WordPress – vem har idag inte hört talas om detta?

Vi har en tendens att använda det för vår lilla blogg likväl som miljoner andra användare. Det är grundat som en blogg plattform men har transformerats till ett mer fullspäckat CMS. Med tusentals teman och plugins tillgängliga, är detta open source CMS verkligen grumt. Äldre versioner av WordPress har lite sämre inställningar för SEO, men nyare versioner producerar effektuva sidtitlar – även automatiska meta taggar. Om du sedan väljer att använda pluginer likt Yoast eller All-In-One SEO kommer din webbplatss snabbt att rankas mycket bättre!

Det är mycket enklelt att hantera innehåll i din WordPress installation. Efter ett par timmar kan vem som helst ha lärt sig WordPress bara genom att titta på ett par enklar YouTube klipp. Det finns mycket gratis på nätet om man söker lite. Kontentan är att WordPress är inte svårt att lära sig att hantera på egen hand.

Att detlata i ett open source projekt, som tex. WordPress, gör att det går fort och är enklet att utveckla tillägg och utökningar som sedan enkelt kan användas. Det finns redan mer än 200.000 tillgängliga tillägg för WordPress som du kan använda – oftast helt gratis. Ett plugin som kan vara bra är ett tillägg som gör det möjligt att visa YouTube gallerier på din webbplats. Detta samlar ihop alla YouTube klipp inom en specifik kategori och visar dessa på din webbplats inom ett par sekunder.

Även om WordPress är enkelt att använda, så är supporten inom projektet fantastisk. Om du har någora frågora, hittar du nästan alltid någon medlem i projektet att diskutera saken med. Det stora (och fortsatt växande) community med både användare och utvecklare gör att man ofta har svar på sina frågor inom någon timma. När du sedan själv blir bättre på WordPress – kanske det är din tur att hjälpa någon annan som är i en situation som du redan har passaerat!

Det bästa CMS;et för din digitala närvaro och stratig är utan tvekan WordPress. Och detta kan styrkas av många!