Vill du har roligare signal i din iPhone?

Vill du har roligare signal i din iPhone?

Tycker du att signalerna i din iPhone är tåkiga?
Har du lust att spela den där älsklingslåten när din käresta ringer?

Jag ska försöka att hjälpa dig att byta till vilken ringsignal du vill i din iPhone!

Ett sätt att byta ringsignal är att köpa en redan fädigtillverkad ringsignal från tex. Apple. Men det går även utmärkt att skapa en helt egen – från valfri melodi.

Detta gör du med iTunes – så du behöver inga extra program i din dator för att det ska vara möjligt att genomför detta.

 

Då kör vi igång – för du har väl redan valt vilken truddelutt du vill att din iPhone skall spela upp när det ringer – annars är det där vi börjar. Välj en låt!

När du valt låt måste du bestämma dig för vilken del av den du vill ska vara din ringsignal – eftersom Apple endast tillåter 40sek lång ringsignal.
Ett tips är att välja en låt eller en del av låten som har högt ljud. När du har telefonen i fickan eller handväskan kan den ifall det är en lågmäld melodi vara svår att höra!
Högerklicka på låten, välj Visa info – sedan finns det en flik som heter Alternativ – här anger du start och stopptid.
Ringsignalen får vara max 40sek lång, och du anger var i låten du vill börja och var du vill sluta i rutorna för Starttid och Stopptid.
När du bestämt dig klickar du på OK-knappen. Ett tips är att lyssna på låten och skriva ner tiderna du vill att din ringsignal skall vara!

 

Ringsignalen ska sparas i ett speciellt format som heter .m4r (r som i ringsignal/ringtone). De vanliga mp4-formatet ger en filändelse som heter .m4a, enda skillnaden är faktiskt filändelsen, som du måste korrigera till .m4r istället.
Nu måste vi skapa själva ringsignal melodin, detta gör du genom att högerklicka på den låt du just korrigerat starttid och stopptid på, nu väljer du Skapa AAC-version.
Detta ger dig en ny låt i din spellista – oavsett om original låten var en mp3-fil tidigare. Den nya låten är i mp4-format.

Lysna på den nya låten, så att du känner att den låter bra. Det kan vara svårt att “klippa” en melodi så att den låter riktigt bra när den spelas om och om igen – sk. loop.
Du kan alltid göra om låten för att justera inställningarna så det låter bättre. Men låt oss nu säga att du är nöjd med din låt, höger klicka nu på den och välje Visa i Finder (Mac) eller Visa i Utforskaren (PC).

Dra filen till skivbordet och rader låten från iTunes, då försvinner den från biblioteket. Nu ska du ändra filändelsen på filen på skrivbordet från .m4a till .m4r.


Nu drar du in filen på skrivbordet, tillbaka in i iTunes. iTunes kommer själv att placera den i Signaler (biblioteket för just ringsignaler).


Nu behöver du bara se till att du synkroniserar även signaler när du synkroniserar din telefon, detta gör du i inställningarna signaler när du har din iPhone ansluten till din dator.

Välj att synkronisera signalerna – och vips så kan du i din telefon välja din nya ringsignal (Inställningar -> Ljud -> Ringsignal)

Du kan även knyta en viss ringsignal till en vis kontakt i din telefon så att du får personliga ringsignaler och hör vem som ringer dig (Välj kontakt -> Ändra -> Ringsignal -> Välj ringsignal i listan -> Spara kontakt).